Атхус (Atchus)

поставио/ла Ленче Радосављевић 26. 8. 2016. 13:34   [ Ажурирао/ла 6. 9. 2016. 03:57 Вебциклопедија каталог веб-алата ]

Кратак опис и функционалност

Атхус је веб-алат за брзо претраживање интернета и визуелно организирање почетне стране. Овим веб-алатом чувамо и организујемо своја омиљена веб-места. Сва та веб-места можемо да поделимо са нашим пријатељима и да заједно коментаришемо шта смо прочитали. Једноставним додавањем и коришћењем дугмета Чувар страница (Pagesaver), можемо да сачувамо сваку веб-страницу док претражујемо интернет. Веб-странице организујемо у пољима која су подешена да сваку везу отварају у новој картици. Атхус има могућности да буде наш RSS читач. Помоћу ове услуге можемо да се претплатимо на све новине у оквиру одабраних веб-страница. Када једном креирамо почетну страницу биће нам доступна свугде где имамо интернет.

Намена у образовању

Веб-алат користи личној организацији наставника али је он веома користан и у раду са ученицима. Помоћу Атхуса можемо да организујемо почетну страну школског рачунара и да тако ученицима олакшамо претраживање података. Такође, ученици могу да науче како да на свом личном рачунару организују своје ресурсе и уштеде време претраживајући.

Примери

У прилогу је слика екрана као пример почетне странице. Пример нам показује могућности и изглед Атхусове почетне странице.

https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B28Aobdn5vkCZFVfWWlJUnJmRW8/view?usp=drive_web

Упутство

Текстуално упутство на српском језику преузмите из наше базе упутстава.

Comments