Пронађи најбоље (Find the Best)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 04:15 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Пронађи најбоље је претраживач који на једном месту нуди много добрих садржаја, намењен како одраслима тако и млађој популацији. На овом претраживачу можете пронаћи не само информације о стварима које вас занимају у више од десет главних категорија (посао, образовање, здравље, путовања, породица…) и десетине поткатегорија, већ и препоруке најбољих, упоредбе изабраних појмова, као и начине за куповину или контакт. Главне категорије налазе се излистане на главној страници и свака од њих садржи одговарајући падајући мени са поткатегоријама, које вас даље воде у претрагу траженог појма. Ако се, на пример, одлучите да пронађете информације о неком од онлајн колеџа, Пронађи најбоље ће вам понудити листу која садржи више од 1900 таквих колеџа. Листа садржи информације о називу колеџа, трајању програма и цени курса за који се одлучите. Посебно је интересантна могућност упоређивања свих одабраних појмова, кликом на опцију упореди (compare), чиме се добија листа свих општих и посебних одлика курсева за који се интересујете. Један од најкориснијих опција које Find the best нуди је алатка помози ми (аasist me), који вам путем краћег теста помаже у сужавању претраге, тако што повезује ваше преференце са тренутно понуђеним појмовима у својој бази. Претраживач нуди небројено категорија и информација из разних области живота, али се као његова главна мана мора навести чињеница да је већина претрага везана за Сједињене Америчке Државе и Канаду. То се пре свега односи на претраге установа и предузећа, тако да су за нас такви појмови једино информативног карактера. Добра страна је та што постоје информације примењиве и код нас, и то не у малом броју. У одељку образовање (Education) могуће је изабрати опцију Common words translated која нуди могућност превода најчешће употребљaваних речи на више од дванаест светских језика. Српски језик није обухваћен овим алатом, али је алат свакако користан и лак за употребу.

Намена у образовању

Од посебног значаја за образовање требало би поменути области образовање, наука и друштво (Education Science and Society). Обиље чланака, табела, корисних информација које се лако претражују и користе и од стране наставника и од стране ученика. Не смемо изоставити ни веома интересантну опцију претраге хемијских елемената и њиховог упоређивања, што би могло бити интересантно наставницима хемије или ученицима приликом учења овог предмета.

Примери

Претраге и поређење зоолошких вртова широм света излистала је информације о њиховој локацији, броју животиња, чак и цени улазнице. 


Comments