Маркер цитата (Citelighter)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 08:13 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Овај алат из групе веб-анотација је бесплатан, али се морате регистровати наводећи податке, не само о себи него и о установи. на тај начин моћи ћете га користити самостално или са својим ученицима. Његова главна функција је обележавање садржаја на интернету, односно означавање делова текста и чување означених делова. Притом су приказани делови текста врло прегледни и добро организовани, а испод њих се налазе и линкови до оригиналних сајтова одакле ти маркирани делови текста потичу.

Намена у образовању

Веб-алат је драгоцена помоћ у писању есеја, семинарских, матурских и научно-истраживачких радова.  Осим што пружа информације о изворима одакле потичу тражене информације, алат нас такође подсећа на значај поштовања интелектуалне својине и на правилно навођење извора у оквиру писаног рада.

Примери

Белешке и маркирани делови страница углавном се чувају као приватне белешке. Примере можете да пратите кроз приложено упутство.

Упутство

Текстуално упутство на српском језику у ПДФ-формату налази се у нашој бази упутстава и можете да га погледате и преузмете.
Comments