Главни магнет (Headmagnet)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 30. 1. 2017. 05:23 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Реч магнет у називу овог алата и те како има везе са начином његовог функционисања. Наиме, алат омогућава креирање листи, на које се попут магнета лепе речи и појмови. Добро организоване речи се лакше памте, те овај алат може бити од велике помоћи ученицима приликом учења страног језика, али и другог садржаја који захтева памћење и проверу научених појмова. Креиране листе се могу чувати, делити и мењати. Да бисте користили ове дигиталне флеш картице, потребно је да се региструјете или повежете са Фејсбук налогом. Листе креирате путем опције Додај листу (Add new list) или путем опције Увези (Import), где додајете постојећи документ са рачунара или Гугл документ. У оквиру листе уписујете дефиницију или питање и одговор. Док проверавате своје знање, можете да ограничите време или број појмова које ћете обнављати. На крају провере можете видети на колико сте питања тачно одговорили, али и опширнији приказ успешности током обнављања на овом алату.

Намена у образовању

У настави страних језика, али се могу користити и у другим предметима, флеш-картице су важно наставно средство. Дигиталне флеш-картице ученици могу користити у школи ако постоје услови, од куће, за учење и за вежбу, било да их наставник упути, било самостално.  

Примери

На самом сервису постоје колекције флеш-картица које су креирали корисници. Један од таквих примера на енглеском језику је Земље Европе (Countries of Europe) који садржи флеш-картице са европским земљама, мапама и њиховим главним градовима.

Упутство

Видео-туторијал на енглеском језику постоји на почетној страни сервиса.
Comments