Чег (Chegg)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 16. 2. 2022. 17:23 Вебциклопедија каталог веб-алата ]

Кратак опис и функционалност

Овај сервис, осим онлајн флеш-картица, нуди креирање квизова, студија и водича и других образовних материјала. Све креирано чувамо на сервису, па он представља и велику библиотеку образовних материјала. Ти се материјали могу погледати већ на почетној страници,а разврстани су по предметима. Наставници се на сервис региструју повезивањем са Фејсбук или Гугл-налогом
Приликом креирања картица, могуће је унети слику и аудио датотеку, а са друге стране се укуцава текст, тј. дефиниција. Сваки сет картица додељујемо одређеном претходно креираном ,,одељењу''. Кроз презентацију  се крећемо помоћу стрелица на тастатури (лево и десно); друга страна картице са дефиницијом прегледамо помоћу команде ,,окрени'' (flip) која је означена кружном стрелицом; тачне и нетачне одговоре обележавамо кликом на руку са палцем окренутим на горе или доле да би се пратио напредак у току учења, тј. проучавања картица. Готове картице делимо позивом путем електронске поште, копирањем и постављањем хипервезе ка њима или директним постављањем на друштвене мреже Фејсбук или Твитер. На веб-сајту шаљемо и примамо поруке, остављамо повратне информације и размењујемо идеје, питања, проблеме и похвале. 

Намена у образовању

Наставницима овај сервис може да послужи двојако: као библиотека у којој могу наћи већ готове материјале и разменити идеје; као место где ће сами креирати своје наставне материјале да би их ученици користили.  Ученици путем примера на које их наставници упућују уче и проверавају своје знање.

Примери

Међу примерима флеш-картица са самог сервиса изабрали смо о Олимпијским играма у Лондону (London Olympics Sports Flashcards).

Comments