Трисајдер (Tricider)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 8. 5. 2015. 22:24 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Ово је комплексан алат уз чију помоћ можете направити онлајн упитнике, олују идеја, разна гласања, додавање аргумената ,,за'' и ,,против''. Креатор упитника поставља питање, а затим на следећој страници предлаже идеје, тј. могуће одговоре. Учесници могу да гласају за идеју (кликом на опцију Vote) при чему се приказује име гласача ако је регистрован и пријављен, или је у супротном приказан као анониман гласач. У питања можете убацити и слике. Осим овога, гласач може и да укуца свој аргумент ,,за'' (+) или ,,против'' (-). Упитник можете послати електронском поштом, путем друштвених мрежа Твитер, Фејсбук и Линкедин или поставити хипервезу ка њему. Веома је важно обратити пажњу да се постави хипервеза дата у доњем десном углу странице (This is the link for your friends to participate) јер  копирањем хипервезе из претраживача учесницима омогућавате да уређују упитник, а не само гласају. Осим ових, упитник садржи и могућност да закључате гласања, прикажете резултат у виду графикона, извезете у Ексел-формату, поставите на блог или веб-сајт. Алат дозвољава и коментарисање што пружа додатни увид о креираним упитницима.

Намена у образовању

Уз помоћ овог алата можете да: тражите одговоре на различита питања у оквиру теме о којој расправљате;  покренете дискусију на одређену тему и тражите кратко образложење става и изношење свога мишљења; водите онлајн дебате у којима од ученика захтевате озбиљну аргументацију "за" и "против".

Примери

Пример приказује дебату о учењу енглеског језик уз помоћ технологије.  Питања и идеје око којих се може расправљати написани су на енглеском језику:  Technophobe or technogeek?

Упутство

Видео-упутство  приказује брз начин креирања анкете на енглеском језику (1.27'). 
Comments