Форма куцања (Typeform)

поставио/ла Марија Милосављев 15. 2. 2016. 02:57   [ ажурирано 29. 1. 2017. 02:51 ]

Кратак опис и функционалност

Ово је веб-алат који има велике могућности при креирању различитих типова онлајн образаца, од обичних анкета, онлајн гласања,  вредновања рада ученика или процеса рада до израде квизова, позивница, аватара и слично. Иако постоје три врсте налога, од којих је само један бесплатан,  он нам пружа сасвим пристојни рад у овом алату без рестрикције по броју питања и са могућношћу праћења и анализе одговора. Веб-алат има у понуди  готове моделе образаца, али и могућност да сами направимо форму која нам  одговара и по питању садржаја и дизајна.  На располагању су нам око десетак облика питања: кратак одговор, дужи одговор, вишеструки избор, избор уз помоћ фотографије, скала, вишеструки избори и остало. Алат допушта да уз питање поставимо фотографију или видео-запис. Образац можемо  директно да поделимо на већини друштвених мрежа, можемо га проследити  линком коме желимо или да га уградимо  у своје веб-место копирањем ембед-кода. Веома важна могућност овог алата је што нам омогућава  да пратимо анализе пристиглих одговора. Анализе су опширне и бележе и врсту уређаја (рачунар, таблет или телефон); одговор на свако појединачно питање; податке можемо да преузмемо на свој рачунар у Ексел форми; дозвољава да се повежемо са Гугловом апликацијом за анализу и тако наставимо рад.

Намена у образовању

Овај алата може вам помоћи да: анкетирате ученике о некој теми; вреднујете свој рад или рад ученика, као и да ученици самовреднују свој рад на пример у току часа; проверите знање ученика на почетку или крају часа; тражите одговоре на различита питања у оквиру теме о којој расправљате; покренете дебату и захтевате од ученика да оправдају своје изборе, ставове и слично.

Примери

Примери за овај веб-алат су:

Упутство

На веб-сајту постоји једноставно упутство у сликама о коришћењу овог алата. Детаљније упутство на српском језику погледајте на видео-запису (8').

YouTube видео


Comments