Учионички алати (Class Tools)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 13. 4. 2017. 03:02 ]

Кратак опис и функционалност

Овај веб-сајт нуди нам веома велики број алата и готових образаца за креирање интеркативних игрица, квизова, графичких приказа, анимираних књига итд.  Све што се креирамо можемо одштампати, сачувати у хтмл формату или поставити на блог, веб-страницу или рачунарску мрежу. Образац, такође, можемо и извести као слику која се затим може убацити у документа, презентације или слично. На пример, само један образац, Генератор аркадних игрица (Arcade Game Generator), нуди пет начина на који се могу креирати интерактивни квизови: Игра меморије (Matching Pairs), Упуцавање речи (Wordshot), Флешкартице (Flashcards), Рудар Вили (Manic Miner) и Топовска забава (CannonBall Fun). Замишљене  су тако да се унесе најмање 10 питања и одговора на њих који се приказују на изабран начин.

Намена у образовању

Ове алате можете  употребити у настави било ког предмета за креирање интерактивних провера знања и графичких приказа и организације података.

Примери

Примере су креирали ученици ОШ "Браћа Новаков" У Силбашу:

Упутство

Текстуално упутство  написано је на српском језику и налази се у нашој бази упутстава одакле можете да га преузмете.
Рад са овим алатима је веома лак, као потврду тога, можете проучити упутство за Генератора аркадних игрица које је сачинио Јован,  ученик шестог разреда.
Comments