Ментиметар (Mentimeter)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 29. 1. 2017. 06:19 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Ментиметар (Mentimeter) можете користи за тестирање и анкетирање слушалаца у реалном времену. Регистрација није неопходна. Почињете тако што на сајту поставите питање (Create Question). Након тога додајте опције за одговоре, бирате тему (изглед) и потом упутите слушаоце на који начин могу да гласају. Објављено питање добија свој идентификациони број путем ког ваши слушаоци могу да гласају. Покрените интернет прегледач и пређите на https://www.menti.com/.  Можете гласати са сваким телефоном који има интернет везу (ову тврдњу нисмо проверили) као и путем рачунара са обезбеђеном интернет везом. Унесите бирачки ID, који се налази у горњем левом углу презентације. Унесите ИД у празно поље и притисните Предај (Submit). Након тога отвара се страница за гласање. Изаберите опцију која вам највише одговара и предајте одговор (Submit answer). Кликом на Покрени презентовање (Start presenting) прелазите на страницу која вам даје визуелни приказ тренутног стања гласања. Док слушаоци предају одговоре, предавач може да прати ток гласања. Предност или мана може бити што објављено питање можете уређивати ви, али и они који знају веб адресу на којој се упитник налази.

Намена у образовању

Примена овог  система може бити веома корисна у настави јер омогућава брзо тестирање и графички приказ резултата одговора ученика. Гласање је анонимно, па може послужити и за испитивање ставова.

Примери

Пример можете погледати и сазнати како алат функционише ако отворите  сајт  https://www.menti.com/  и упишите идентификациони броја (ID) који видите, а потом гласате.

Упутство

Да је алат изузетно једноставан за коришћење, можете уочити прегледом  кратког текстуалног упутства на енглеском језику које се налази на самом сервису.
Comments