Анкетирај било где (Poll Everywhere)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 29. 1. 2017. 04:29 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Анкетирај било где је алат  за креирање анкета са питањима на која је могуће прикупити  одговоре (до 40 одговора у бесплатној верзији). Можете да изаберете  једну од више понуђених опција (вишеструки избор) или да укуцате сопствени текст (,,отворен''  одговор). Понуђени одговори могу да буду  у облику текста, слике, математичке формуле или хипервезе. Најзанимљивије је код овог алата то што је да се одговори могу прикупљати ,,уживо'', у реалном времену у току конференције, предавања,  презентације чак и  у току часа у учионици ако постоји могућност да слушаоци приступе интернету. На постављена питања у анкети можете одговорити приступом преко: хипервезе; путем твита, тј. поруке на друштвеној мрежи Твитер укуцавањем броја (кода) поред одговора  пратећи дати хаштег;  мобилним телефоном слањем СМС поруке са кодом. Саму анкету  можете  делити помоћу хипервезе, друштвених мрежа  Фејсбук или Твитер, електронском поштом или је можете поставити на неко друго веб-место помоћу ембед-кода. Резултате можете преузети као  презентацију (ППТ или Прези). Веома је важно да обратите  пажњу на информацију да се анкета брише у року од две недеље ако јој не доделите шифру, тј. ако немате отворен налог на овом сервису. Плаћени налог нуди и регистровање ученика и њихово оцењивање помоћу овога алата.

Намена у образовању

Овај алат  можете  користити за гласање, разна истраживање, прикупљање података за статистичку обраду, вредновање и повратну информацију, анкетирање, а и за квизове и провере знања у току часа у неким условима где ученици немају приступ рачунару, али постоји могућност приступа бежичном интернету,  па ученици своје одговоре могу да проследе путем мобилног телефона или неког другог мобилног уређаја.

Примери

На фотографији можете видети како изгледа анкета која је подељена путем хипервезе и постављена  на веб-сајт помоћу ембед-кода  са приказаним бројевима за СМС гласање, гласање путем Твитера или хипервезе.

 
Мобилни уређаји у настави

Упутство

Креирања  анкете, начина како да се њој приступи и на крају резиме одговора, објашњено је у три корака на самом сервису кроз текст упутство праћено сликама које можете проучити на енглеском језику. 
Comments