05. Сарадња‎ > ‎Блог‎ > ‎

Школски блогови (Edublogs)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 31. 5. 2015. 05:55 Непознати корисник ]

Кратак опис и функционалност

Едублогс није ништа друго до верзија Вордпреса намењена амeричком образовању. За разлику од Вордпрес-блога какав ми познајемо, Едублогс у свом саставу има и вики, међутим, само у про-верзији која се плаћа. Како је и очекивано, теме овог блога су једноставне, боје упечатљиве, а слова крупна. Све у свему, осим нешто привлачнијих тема и једноставног распореда за најмлађе ученике Едублог у бесплатној верзији нуди мање могућности од бесплатног Вордпреса.

Намена у образовању

Складишни простор који у бесплатној верзији нуди Едублогс је мали (32MB) па није погодан за школски, али може да замени лични веб-сајт. Недостатак складишног простора можете превазићи тако што ћете све медијске садржаје поставити у неку од дигиталних остава и повезивати их линком или уграђивати у блог.  

Примери

Школски блогови су популарнији међу наставницима са енглеског говорног подручја него код нас па је и примери који следе. 

Упутство

Довољан је поглед на контролну таблу Едублогса да схватимо колика је сличност између њега и Вордпрес-блога. Ако вам је потребно упутство можете погледати:
 
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B-iCPYqasG2nam03VWdsaGNkaTA/edit?usp=drive_web
 
Comments