Падлет (Padlett)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 17. 3. 2015. 21:37 ]

Кратак опис и функционалност

Овај сервис је усавршени некадашњи Валвишер (зид жеља) , те таблу зове зидом и у о овој новој верзији алата. Намењен је школама и пословним организацијама где су могућности сарадње велике и неограничене, али се оне плаћају. Као појединци, можемо да се региструјемо бесплатно и да креирамо сами табле на којима други могу да сарађују споља, ако подесимо да је табла потпуно јавна и да може свако да пише на њој, без пријављивања или претходно се пријавивши. И то је сасвим довољно да задовољи потребе наставника. Након регистрације, све време имамо подршку четом и путем искачућих порука да бисмо креирали свој први зид. На контролној табли нашег налога можемо да покренемо нови зид, пратимо статистику, позовемо сараднике... Нова табла је чиста и велика, неоптерећена алаткама које се налазе дуж десне стране и свака отвара плаету нових могућности. Најбитнија је иконица точкића путем које подешавамо целу таблу: бирамо позадину, одређујемо видљивост и дозволе, добијамо код за уградњу на неко веб-место, линк за дељење итд. Унос садржаја на табли започињемо увек дуплим кликом када нам се отвара бокс у којем можемо да пишемо, прилажемо датотеке (слику, видео, текстуалну датотеку), линкове и слику снимљену тог тренутка веб-камером. 

Намена у образовању

Креиран зид наставник може да угради у своје веб-место да му служи као листа жеља, књига утисака, место за повратне информације након часа или наставне целине, место за планирање и размену идеја.

Примери

Књига утисака за Клуб читалаца уграђена је на веб-сајт. У галерији на самом сервису можете погледати примере других зидова.

Упутство

Видео-упутство (6') на енглеском језику прилично детаљно показује како да технички користите алат.
Колажна слика садржи приказ најважнијих опција алата:
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkYU0zeXZ4UnlNdjQ/edit?usp=drive_web


Comments