Гугл-апликације за образовање (Google Apps for Education)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 5. 6. 2015. 01:05 Непознати корисник ]

Кратак опис и функционалност

Гугл има флексибилан, богат, бесплатан и језички локализован систем за образовне институције. Гугл-апликације за образовање (Google Apps for Education) могу да задовоље потребе сваке школе. Са једним налогом имамо приступ свим Гугловим апликацијама. Тај налог може да буде појединачна и пословни. Пословни налог можете добити ако овлашћена особа из школе региструје Гугл-домен школе и повеже га са постојећим доменом (xxxx.edu.rs). Свим Гугл-сервисима се приступа креирањем једног јединственог налога. Гугл апликације за образовање (Google Apps for Education) представљају интегрисано решење за сарадњу и комуникацију на нивоу једне школе или образовне установе, са дефинисаним календаром догађаја, мејл-адресама и апликацијама за комуникацију. Самој апликацији за регистацију школа се приступа на адреси google.rs/enterprise/apps/education/.

Намена у образовању

Гугл-апс за образовање (Google Apps for Education) можете користити за организацију школских активности и сарадњу између ученика и наставника коришћењем Гугл-апликација. Можете креирати Гугл-домен школе. Логичан корак у коришћењу школског Гугл-домена јесте додавање корисника и уређивање њиховог чланства. У циљу једноставнијег слања имејл порука добро је да при уређивању џимејл налога контакте распоредите по групама. Гуглов Диск је сервис у “облаку” који омогућава да сачувате своја документа, слике, филмове на простору за складиштење од 30 GB, да их самостално користите онлајн или делите са другима. Обрасцима које је једном креирао неко из установе могу приступити и користити их сви наставници. У раду са ученицима можете користити блогове, учионицу за организовање онлајн курсева, упитнике, анкете. Као и друге велике компаније и Гугл се труди да прати савремене трендове и често објављује нове понуде за своје кориснике.

Примери

Примери коришћења Гугл-сајта у образовању:

Упутство

У оквиру пројекта Развионица Завод за  унапређивање образовања и васпитања припремио је детаљна упутства и савете како да користите Гугл-апликације у образовању:
Comments