Зохо (Zoho)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 4. 6. 2015. 18:47 Вебциклопедија каталог веб-алата ]

Кратак опис и функционалност

Зохо је Јахуов пословни пакет за фирме које се могу користити и појединачно. Налог се може отворити потуно нов, али нуди и повезивање са постојећим налогом или налогом Гугл-апликација. Предлажемо повезивање са Гуглом, било са појединачним налогом, било налогом организације, јер Зохо има неке занимљиве могућности које Гугл нема, па се може користити као допуна Гугловим понудама. Зохо пакет нуду 30-ак различитих понуда, али је половина доступна пробно на годину дана. Од бесплатних апликација и услуга на располагању су: имејл, управљач контактима за организацију (Zoho contact manager), документе (текстуални, табеле и презентације), креатор упитника и дијаграма (zoho docs), сајтови (Zoho sites), управљач налозима на социјалним мрежама (Zoho socials), пројектне платформе (Zoho projects), креатор приватне социјалне мреже (Zoho connect) унутар организације или с члановима ван организације, управљач за плаћања и пренумерације (Zoho vault). Бесплатно се може користити и соба за конференције, али само са једним хостом и једним учесником. 

Намена у образовању

У поређењу са Гуглом, Зохо има нешто сређенији и естетеизованији сајт, налик Виблију, али са више могућности, али ни издалека није згодан за сарадњу као Гуглов. У образовању је најзанимљивија понуда Зохо пројекти са класичним могућностима за организовање задатака и докумената, форумом, календаром. За сарадњу је је изузетно занимљив градитељ мреже. 

Примери

Пошто је намењен за пословне фирме, већина бесплатних понуда је затвореног типа. У упутству се могу прегледати могућности бесплатних понуда које је урађено у Зохо презентацији. 

Упутство

Зохо презентација готово да се не разликује од Гуглове. У Зохо презентацији ревијално приказујемо опције Зохо услуга.
Comments