13. Слике‎ > ‎Аватари‎ > ‎

Илоај (eLouai)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 12. 6. 2015. 13:01 Гордана Петровић ]

Кратак опис и функционалност

Коришћење овог алата за прављење аватара је бесплатно и регистрација није потребна. Алат је првобитно служио за прављење смајлића, али се временом развио за више функција и, како аутори кажу, стално се надограђује, тако да можете очекивати и изненађења у односу на овај опис могућности алата. Основна намена овог забавног алат јесте прављење аватара изменом већ направљених ликова. Потребно је да изаберете једну од могућности за креирање (лутке, виле, собе, познати ликови...)  и потом на једноставан начин, кликом на  понуђене опције изаберете и поставите жељене објекте. Док правите сопствене ликове имате пуно различитих опција за избор позадине, ликова, гардеробе, очију, фризура, додавања украсних елемената... Сваку од њих  једноставно постављате кликом на жељени објекат, а у простору са леве стране се одмах види како лик изгледа. На сличан начин можете користити и алатке за прављење сцена при чемо бирате различите врста просторија, намештаја, ликова. Додате објекте у сцени можете распоређивати по просторији, увећавати, смањивати или окретати. Све направљене ликове и сцене можете снимити на рачунар  као слике (ПНГ, ГИФ, ЈПГ), одштампати или послати електронском поштом. Алат има и различите игрицама помоћу којих можете да направите модне креације за ликове, при чему бирате модне детаље. Такође можете да као модел изаберете лик познате  личности и направите модну креацију за њу. 

Намена у образовању

Забаван алат може да се препоручи ученицима за прављење аватара или евентуално за илустровање прича и бајки, јер садржи лепе бајковите елементе који се могу уклопити у илустрације. Може бити занимљиво да ученици направе презентацију свог одељења и тако прикажу како виде себе и друге. 

Примери

Уласком на адресу алата одмах ћете видети примере који вас могу инспирисати за прављење нових аватара које можете прилагодити сопственим потребама.

Упутство

Видео-упутство (17`) на енглеском језику је такво да можете видети како изгледа аватар направљен путем овог алата. 
Comments