13. Слике‎ > ‎Аватари‎ > ‎

Воки (Voki)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 12. 6. 2015. 01:33 ]

Кратак опис и функционалност

Ово је алат за креирање аватара који говори. Аватару можемо одабрати род, лик, изглед, гардеробу, позадину и детаље. Говор можемо снимити директно на сајту, путем телефона, поставити већ снимљен или укуцати текст који се аутоматски генерише у говор. Одабиром једне од три величине (велики, средњи и мали), Воки аватар можемо директно поставити на друштвене мреже, уградити у блогове, вики-страницу или поделити путем хипер-везе. У плаћеној верзији овог алат можемо са ученицима радити у групама на формираном заједничком разредном налогу.

Намена у образовању

Алат можете користити за снимање неинтерактивног говора (представљање, најаве, поруке, упутства, рецитовање и читање, постављање питања и давање одговора, коментари...), креирање аватара познатих или историјских личности... Воки је алат који код ученика подстиче развој говора, утиче на богаћење речника, доприноси смањењу страха од јавног наступа. Осим тога, Воки развија и ученичку креативност која се исказује како кроз креирање аватара, тако и кроз осмишљавања текста који ће испричати.

Примери

Аватари који говоре о угроженим животињама у Србији, радови ученика ОШ "Ђура Јакшић" из  Орешковица и наставнице Славице Гомилановић, уграђени су у вики-страницу. 

Упутство

Текстуално упутство на српском језику урађено је у алату Тилде.
Comments