Крејола (Crayola)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 5. 6. 2015. 01:03 Гордана Петровић ]

Кратак опис и функционалност

Овај алат је дизајниран тако да омогућава једноставно бојење већ нацртаних цртежа. Из галерије шаблона цртежа (има их преко 1000) једноставно изаберемо жељени. За бојење се могу користити фломастери, дрвене  бојице, маркери различитих дебљина и боја. Друга могућност овог алата је једноставно цртање на белом папиру помоћу различитих алатки за цртање. Осим овога у алату можемо направити сопствене шаблоне за бојење од већ постојећих шаблона, на које  можемо додавати нове елементе, као и облачиће за исписивање текста. На страницама овог сајта може се наћи и доста занимљивих игрица, анимација... Недостатак овог алата је што урађене радове не можемо дигитално сачувати, већ их можемо само одштампати.

Намена у образовању

Овај алат, осим што је забаван, омогућава ученицима најмлађег узраста да развију различите способности и вештине, почев од  координације покрета руку и очију, слагања боја, концентрације, креативност... Ученици помоћу овог алат могу правити позивнице, декорације, честитке... Наставници могу богатство већ готових занимљивих подлога искористити и одштампати за класично бојење или  још боље за прављење стрипова у које би ученици уписивали текст и тако вежбали дијалоге, врсте реченица, учење правилног писања реченица... Ученички цртежи се могу штампати и тако правити изложбе њихових  радова. 

Примери

Неколико примера je преузето из галерије алата. https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B5CPkVZMYJVbdlFFUjJLX1p2bzA/edit?usp=drive_web
Comments