13. Слике‎ > ‎Ефекти‎ > ‎

Смешне фотографије (Funny photo)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 26. 7. 2017. 06:42 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Овај алат за прављење забавних фотографија не тражи регистрацију, али  регистрацијом добијамо могућност прављења колекције фотографија на нашем налогу. Региструјемо се преко електронске адресе, Фејсбук или Твитер налога. Фотографију коју желимо да користимо само потражимо на рачунару или интернету и на њу поставимо жељени ефекат. Ефекти су сврстани у категорије као што су: празници, животиње, анимирана фотографија, другачије фотографије, цртачки ефекти, насловне странице, календари, цртани филм, облици, оквири, чудовишта итд. Направљене фотографије можемо преузети на рачунар, поставити у галерију на самом сервису, поделити преко друштвених мрежа и уграђивати помоћу кода у блогове и форуме. Недостатак овог алата је што се уређене фотографије на сервису чувају максимално 30 дана.

Намена у образовању

Овај алат је интересантан јер се током постављања ефеката не мора водити рачуна о величини фотографија, прихвата и ради са фотографијама великог формата. Различити ефекти нам могу послужити за креативно уређивање слика које можемо искористити за прављење плаката, позивница или аватара за представљање ученика на мрежи.

Примери

Неколико фотографија у којима смо се поиграли са банером Вебцилопедије и поделили их преко алата за дељење слика Фото-снак.

Упутство

Упутство је урађено кроз три корака обележених бројевима.


https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B5CPkVZMYJVbbTI2N19UQjR2Q00/edit?usp=drive_web

Comments