13. Слике‎ > ‎Фавикони‎ > ‎

Фавикоматик (Favic-o-matic)

поставио/ла Славица Јурић 1. 9. 2016. 16:35   [ ажурирано 18. 7. 2017. 08:21 ]

Кратак опис и функционалност

Фавикоматик је сервис специјализован само за креирање фавикона. За коришћење генератора није потребна регистрација. Дизајн почетне странице је крупан и привлачан, а карактеристично за сервис је то што нуди могућност да се фавикон преузме на рачунар, сачува на Гугл-диску или да се копира ХТМЛ-код, као и генерисање у две величине и два формата. Фавикон чувамо у зипованом директоријуму у којем се налази мали пакет од три фавикона: два различитих величина у ПНГ-формату и један класичан у исо-формату, бележнице са ХТМЛ-кодом. Осим генератора фавикона, на истој страници налази се и једноставна услуга "фавикометера": фавикометар је нека врста провере изгледа постојећег фавикона на сајту. Користи се тако што се налепи УРЛ у поље и активира команда за проверу.

Намена у образовању

Веб-место намењено ученицима учинићемо препознатљивим и они ће га лакше идентификовати уколико користимо допадљив фавикон.

Пример

Пакет од три фавикона и бележнице са ХТМЛ-кодом фавикона настао генерисањем једне слике налази се на Гугл-диску у зипованој фасцикли. 

Упутство

Слика показује могућности са генерисаним фавиконом. 

https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkdm96di1XWGdQRVU/view?usp=drive_web

Comments