13. Слике‎ > ‎Креирање‎ > ‎

Луна пикс (Loona pix)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 26. 7. 2017. 06:08 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Луна пикс је алат за поставаље  фотографија  у различите сликовите шаблоне при чему од обичних фотографија добијате занимљиве креације. У алату фотографију можете поставити у различита окружења, додати јој рам, или лицу са наше фотографије додати  нови изглед. Фотографије које поставимо у алат можемо повећавати,  смањивати и окретати. За коришћење алата није потребна регистрација, а уређене фотографије можемо преузети на рачунар или делити преко друштвених мрежа.  У односу на друге  сличне алате овај алат је посебан јер помоћу њега можемо правити календар од фотографија. Страницу календара правимо у три корака. Прво треба изабрати шаблон за страницу, затим додати фотографије са рачунара или са интернета. Помоћу више опција за прилагођавање календара (Advanced options) можемо изабрати месец за који правимо страницу календара и на страницу унети текст. У трећем кораку  добијамо директан линк ка календару. Календар можемо одштампати или преузети на рачунар, при чему бирамо квалитет странице календара. Недостатак овог алат је у томе што странице нашег календар на сервису чува само два сата. 

Намена у образовању

Као и остали алати сличног типа, који са пар кликова од фотографија праве различите креације и овај може бити занимљив ученицима за прављење различитих слика, плакате, позивнице или фото-прича.  Овај алат је више за забаву, али се може искористити и при почетном учењу енглеског језика да ученици уче месеце и дане у месецу и да преко овог алата направе сопствене календаре за пoједине месеце.

Примери

Неколико примера  страница календара са логом Вебциклопедије које су направљене преко овог алата  постављене су  у  алату Кизоа.  
Comments