13. Слике‎ > ‎Креирање‎ > ‎

Фото-колаж (Photo collage)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 26. 7. 2017. 06:02 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

За коришћење алата потребна је регистрација. Алат омогућава чување фотографија и обрађених колажа на сервису. За прављење колажа потребно је направити  фото-албум на самом сервису, затим изабрати шаблон колажа и из фото-албума изабрати жељене фотографије. На направљеном колажу можете мењати позадину, повећавати или смањивати фотографије, као и одсецати поједине делове. Направљене колаже можете преузети на рачунар и снимити на свом налогу у алату и тако правити колекцију радова. Снимљене колаже на сервису можете додатно уређивати постављањем различитих ефеката. Осим колажа у овом алату можете правити анимације од фотографија као и слајд-шоу. 

Намена у образовању

Овај занимљив алат можемо користити  на различите начине у образовању, јер је једноставан и пружа занимљиве могућности. Колажи су увек атрактивни кад желимо да прикажемо више фотографија,  али се бојимо да нам презентације и прикази не буду претрпани.

Примери

Колаж је направљен од фотофрафија уредника Вебциклопедије и банера Вебциклопедије.
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B5CPkVZMYJVbMXh4UDZXUG9XeG8/edit?usp=drive_web

Упутство

Детаљно текстуално упутство на српском језику за коришћење овог алата можете  да погледате и преузмете из базе наших упутстава. 
Comments