Фото-кантица (Photobucket)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 9. 4. 2015. 05:18 Гордана Петровић ]

Кратак опис и функционалност

Фото-кантица је место за складиштење, креирање и дељење фотографија и видео- записа. Фотографије и видео-записе можете додавати са рачунара, Фејсбука, телефона, веб-места или путем електронске поште. Постављене фотографије и видео-записе можете да делите преко електронске поште, друштвених мрежа Фејсбука и Твитера или уграђивати у блогове, сајтове, профиле и форуме. Отпремљене фотографије на овај сервис можете додатно уређивати или од њих правити слајд-шоу. На постављене фотографије додајете ознаке, наслов и опис. Бесплатан налог вам омогућава рад само са веб-величинама фотографија, док плаћена верзија алата ради са свим величинама фотографија. Такође у оквиру бесплатног налога имате  до 1ГБ складиштеног простора, са величинама датотека ограниченим на 1МБ. 

Намена у образовању

Фото-кантица је алат који могу користити сви који имају потребу за дељењем слика и видео-записа. Могућности креирања албума, слајд-шоуа и колажа, додатно уређивање фотографија са описима и ознакама, као и додавање текста на фотографије могу бити интересантни ученицима приликом рада на заједничким пројектима јер постоји могућност да више корисника уређује албум.

Примери

Радови ученика у Ворду постављени су  као фотографије на којима су ученици покушали да се представе кроз слике и текст без навођења свог имена.  
Comments