Снепфиш (Snapfish)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 9. 4. 2015. 05:25 Гордана Петровић ]

Кратак опис и функционалност

Снепфиш je алат за бесплатно складиштење фотографија, које можемо организовати  у фото-албуме. Фотографије можемо делити преко директне УРЛ адресе, електронском поштом или преко друштвених мрежа.  У оквиру алата можемо правити фото-албуме које можемо штампати, правити позивнице, постере, налепнице за шоље или друге предмете, али све ове опције морамо да платимо и нису баш јефтине. Пријатељи којима пошаљете позивницу за преглед ваших фотографија, такође могу  користити те фотографије за наручивање производа, ако желе. Направљени фото-албуми, али и појединачне фотографије из албума можемо делити  преко директног линка или друштвених мрежа. Алат је веома безбедан за коришћење јер само они са налогом, као и они са дозволама могу имати приступ фотографијама. У оквиру алата можемо формирати групе у које позивамо друге кориснике алата који нам могу промовисати наше фотографије. 

Намена у образовању

Као и већина алата за дељење фотографија и овај можемо да применимо у образовању, али нам се чини да је више за личну и породичну употребу. У образовању је погодан за коришћење због тога што нам омогућава подешавања приватности и дељења само са жељеним особама. Преко овог алата можемо са ученицима делити фотографије са екскурзија, излета или активности са часова.

Примери

Фото-албум направљен преко овог алата са сликама Краљева видећете делимично, само почетну страницу, јер нисте на листи пријатеља за дељење. 

Упутство

Кратко Видео-упутство (2`45``) на енглеском језику је уједно и реклама за алат. 
Comments