Јогајл (Yogile)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 8. 4. 2015. 23:26 ]

Кратак опис и функционалност

Јогајл   је јединствен бесплатан алат за дељење фотографија, са једноставним  опцијама за дељење. Сервис тражи регистрацију преко мејл адресе, а касније можемо уредити профил на овом сервису, тј. дефинисати корисничко име. Након регистрације сервис вас шаље на страницу где можете да додате своје фотографије и направите фото-албум. Занимљиво је да приликом формирања фото-албума он добија прилагодљиву адресу коју можете поделити са пријатељима и на тај начин они могу да додају фотографије  у ваш албум без обзира на то што нису регистровани на сервис. На постављене фотографије можемо постављати коментаре и опис. Приликом дељења фото-албума и фотографија можемо фотографије и целе албуме делити приватно пријатељима или групама (преко имејла) или преко друштвених мрежа, као и да их уградимо у блогове помоћу ембед-кода. Поред тога, Јогајл има и друге важне функције које га чине посебним, као што су заштита лозинком, уређење приказивања албума и опцију преузмања свих слика из албума одједном као архивиран зип-фајл. Недостатак овог алата је то што у бесплатној верзији ограничава капацитет отпремљених фотографија на месечном нивоу и што код бесплатне верзије алат отпремљени албуми аутоматски брише после десет дана. 

Намена у образовању

Главна предност овог алата је  могућност заштите албума лозинком. Ова могућност алат чини поузданим у образовању, јер је загарантована безбедност ученика. Овакав алат сигурно треба препоручити ученицима за безбедно дељење фотографија.

Примери

Направљени албуми се бришу после дванаест дана, па можете видети само сопствени пример уколико пробате да делите фотографије путем овог сервиса. 

Упутство

Видео-упутства  (3`) на енглеском језику за коришћење алата ће вам помоћи да се упознате са окружењем алата. 
Comments