Пројекат брзо (Projeqt)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 8. 6. 2015. 17:48 ]

Кратак опис и функционалност

Иако би овај алат већ по самом називу могао да се сврста у алате за управљање пројектима, он не служи управљању пројектима, него опису, сумирању и дељењу пројекта са другима и евентуално добијање коментара за садржаје постављене на табли. Табла такође може да послужи у као кураторски алат у који ћете поставити већ постојеће пројекте и тако обогатити свој пројекат. Региструјемо се преко Фејсбука или Твитера, или путем имејла. Ако смо се тако регистровали, касније се и пријављујемо повезивањем са тим налогом. Креирање нових пројеката је брзо (project quit) и једноставно, уколико имамо припремљене све садржаје, мада неке од њих можемо да креирамо и на лицу места. Ради по принципу постављања или довлачања садржаја на таблу, или повезивања и уградње садржаја са социјалних сервиса. Можемо да поставимо датотеке различитих врста, да уградимо видео-записе, а на дну корисне линкове. Све датотеке које поставимо, заправо, постају део табле, уграђене су у њу и видимо их у целости, а не као линк или иконицу која се отвара. 

Намена у образовању

За образовне сврхе постоји посебна верзија овог занимљовог алата (други линк у наслову). На самом сервису препоручују алат за мултимедијалне наставне лекције - наставницима, и за постављање ресурса о пројекту на коме раде - ученицима. Са колегама или ученицима можемо да поделимо више садржаја о једној теми: презентације, слике, листу линкова, описе, веб-изворе, видео-записе итд. При томе, сваки слајд има простор за коментар па можемо да захтевамо повратну информацију. 

Примери

Сабрани ресурси једног пројекта под називом Сви разлози за Интернест нашли су се на овој табли. Табла се може прегледати у целом приказу и као слајд-пројекција.

Упутство

Упутство је рађено у самом алату: 

Comments