Тилди (Tildee)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 09:35 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Tилде је једноставан бесплатан алат који омогућава креирање различитих врста упутстава (туторијала).  У радни простор постављамо наслов, слике, текста, Гугл-мапе, видео-снимке. За коришћење овог алата потребна је регистрација. Када се региструјете можете прегледати и исправљати своја  упутство. Своје упутство можете поделити са ученицима или колегама директним постављањем на Твитер, Фејсбук или Гугл плус, при чему имате  могућност праћења реаговања корисника на упутство. Направљено упутство можете послати и мејлом  или одштампати. Недостатак овог једноставног алата је у томе што приликом прављења упутства слику коју додајемо поставља увек на леви страну у односу на унети текст.

Намена у образовању

Помоћу овог алата можемо направити једноставна упутства која ће ученицима олакшати разумевање неког процеса, обављање активности, или им издати једноставне инструкције за било коју област у школи.  Ученици могу да ураде то исто, да илуструју своје приче, опишу догађаје, праве репортаже.  

Примери

Упутство за пријаву и регистрацију на вебинар направљено је у овом алату. Од тада се сервис на коме се одржавају вебинари променио, па је упутство, практично, неважеће, али још увек стоји на овом сервису за упутства. 

Упутство

Упутство за коришћење алата урађено је у овом алату.
Comments