Повезани часови (Class Connect)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 7. 6. 2015. 09:21 ]

Кратак опис и функционалност

Овај веб-алат спада у менаџере лекција и курсева. Једноставан је за коришћење и наставницима и ученицима. Након регистрације и подешавања свог налога, одмах се могу, и требало би то учинити најпре, поставити датотеке које се могу разврставати по фасциклама. Од датотека постављају се са свог рачунара све врсте (текстуалне, ппт, слике и друго), а може се повезати са Гугл-документима и са УРЛ-адресама на којима су видео-записи, аудио или једноставно као обележени сајт. Када се поставе датотеке може се креирати курс, у оквиру њега секција (лекција) у коју се онда повлаче раније постављене датотеке. Након тога можете позвати колеге којима дајете сарадничке дозволе и ученици или родитељи. Ученици приступају курсевима преко кода који се сваком курсу аутоматски додељује. Обавештења о променама на платформи добијаћете и ви и сви пријављени ученици или колеге, односно родитељи.

Намена у образовању

Повезани часови се свуда истиче као платформа заснована на објектима учења. Заиста,  иако се на њој може организовати курс, због чега смо је уврстили у платформе, она поштује принципе електронског учења и функционалних и употребљивих база знања. Обавеза наставника пријављеног на платформу јесте да прво постави објекат учења, па тек онда формира групе. С једне стране то је услов, а с друге велика предност платформе јер је наставнику омогућено да користи и друге објекте знања, туђе, за своје групе. Наставнику у Србији ова платформа може да послужи и да види како функционише платформа заснована на слободној размени објеката знања и да претпостави каква је то уштеда времена и истинска најпрактичнија размена и сарадња.  

Примери

На самом сервису на страници са садржајима (Content) виде се примери многих наставних ресурса које можемо да претражимо по предметима, државама (посебно је популаран на шпанском говорном подручју), платформи за коју су лекције прилагођене.... 

Упутство

Слајд-презентација на енглеском језику садржи основне информације и кораке у коришћењу ове платформе. 
Comments