Eнгрејд (Engrade)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 7. 6. 2015. 09:19 ]

Кратак опис и функционалност

Енгрејд је сервис намењен учењу, врло сличан Едмоду, с нешто мало више могућности. Осим упитника, задатака, календара, библиотеке ресурса и квизова, има и вики, што највише недостаје Едмоду. Функционише путем отварања приватних група у које се позивају ученици односно колеге преко кодова што гарантује безбедност. Осим наставника и ученика на сервис се могу укључити и родитељи да би пратили напредовање своје деце. Систем оцењивања нешто је разрађенији него у Едмоду. Међутим, не нуди могућност отварања поддомена и нема развијен план језичке разноликости и превођења команди на друге језике као што то Едмодо планира. 

Намена у образовању

Енгрејд, као и Едмодо, идеални су када се обједине са школским сајтом уколико се отвори налог за целу школу и на њега укључују наставници и ученици. Путем оба сервиса могуће је обавештавање ученика, оцењивање, хибридно учење које потпомаже наставу и ваннаставне активности, сарадња са родитељима појединачних ученика. Примену налази и у професионалном развоју. Уколико не постоји интересовање у целој школи увек имате могућност да га користите сами са својим ученицима.

Примери

На сервисима овакве врсте због рада са ученицима у безбедном окружењу, групе су затворене и пример коришћења може се видети само ако смо чланови неке групе. 

Упутство

Уместо упутства добро је прочитати чланак Биљане Радовић Едмодо или Енгрејд чија школа користи Енгрејд, а који садржи основне информације и поређење оба сервиса. 
Comments