Скулоџи (Schoology)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 09:22 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Скулоџи је класична платформа за учење, односно систем за управљање учењем. Налик је Едмоду по једноставности функционисања и по томе што је потпуно бесплатан, као и по могућности позивања, повезивања и придруживања другим образовним радницима који користе или ви желите да користе овај систем. Сарадња је могућа и препоручљива са колегама из исте школе, а пријављивање школе у оквиру свог профила је обавезно. На платформи креирате групе ученика (по разредима или секцијама, узрастима и слично), курсеве у које уписујете појединце или групе и на које постављате ресурсе. Од ресурса можете поставити: датотеке и фасцикле, линкове, задатке, тестове и квизове, странице за лекције, дискусије. Сваком од ресурса се могу приложити други ресурси. Скулоџи је директно повезан са Гугл-документима, а могуће је директно увожење ресурса из два популарна система за управљање учењем (ЛМС) - Мудла и Блекбоарда.  Предност овог менаџмент система за учење у односу на Мудл јесте у његовој једноставности и то што вам није потребна инсталација, ни хостинг и домен. 

Намена у образовању

У нашим условима добра је за хибридно учење - смешу учења уживо и на даљину, за ваннаставне активности. Иако је првенствено намењен раду с ученицима, и у професионалном развоју се може применити за постављање курсева за наставнике и њихову обуку.

Примери

Као и на другим платформама, заједнице, групе невидљиве су због безбедности учесника, а изглед окружења може се видети у упутству.

Упутство

Скулоџи нуди бесплатне тренинге новим члановима и заједнице у којима стари чланови подучавају нове. Видео-упутство на енглеском језику уводи нас у техничко сналажење на платформи. 
Comments