Џотит (Jottit)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 26. 6. 2017. 13:00 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Џотит је веб-алат за креирање минијатурних веб-сајтова који вам одмах при приступању нуди једноставан прозор за унос текста. Текст на страницама се донекле може уређивати избором боја и фонтова користећи картицу Дизајн. При једном приступу можемо да се креирамо више веб-страница, које се указују у левом бочном менију. Прва страница ће бити почетна, остале носе називе које смо им дали при креирању нове странице. У странице не можемо додавати никакав медијски садржај, само чист текст. На крају у картици Подешавања можемо да дамо име целом сајту и одредимо поднаслов као и прилагођену адресу која ће се појављивати у делу пре имена сервиса. 

Намена у образовању

Због своје једноставности овај сајт је добар само за учење и за унос текста по одређеној структури где би сваки део дужег текста имао своју посебну страницу, па би се мени понашао као садржај. 

Примери

За минијатурни сај креирано је и мини-упутство у њему самом. Креирани сајт није заштићен лозинком тако да радознали читаоци слободно могу да уређују странице и додају нове. 

Упутство

Пример је истовремено и упутство.
Comments