Објави овај имејл (Publish this email)

поставио/ла Славица Јурић 26. 4. 2017. 05:21   [ ажурирано 27. 4. 2017. 08:36 ]

Кратак опис и функционалност

Веб-услугу за брзо објављивање мини веб-страница и постова које се понашају као засебна целина можемо да сврстамо и у једну врсту генератора. Наиме, ако пошаљете имејл на одређену имејл-адресу, садржај тог имејла биће аутоматски генерисан у веб-страницу или пост. За неколико секунди путем имејла са којег смо послали поруку добићемо одговор од овог сервиса у којем ће бити УРЛ-адреса странице, позив да објављујемо и даље, као и могућност да страницу/ пост обришемо. Због овако једноставног функционисања почетна и једина страница овог сервиса сведена је на упутство како да публикујемо пост или страницу у свега три корака, и то без икакве регистрације или пријаве.  У имејлу који шаљемо можемо да поставимо текст, линкове, слике и они ће у истом облику бити објављени јавно. Прилози и видео-записи неће се препознавати на страници/  посту. Број овако објављених страница или постова неограничен је. Уколико желимо да објавимо серију међусобно повезаних садржаја, уместо веб-странице користићемо другу могућност - постове који ће заједно изгледати као мини-блог.

Намена у образовању

Ову услугу можемо да користимо као неку врсту кураторског алата у којем повезујемо више садржаја на исту тему, а затим их тако обједињене делимо са ученицима или колегама. Још функционалнију употребу у образовању постићи ћемо ако упутимо ученике да своје задатке раде, предају их и поделе са другима путем линка који добију од овог сервиса. Будући да је сервис доступан и ако користимо имејл, ученицима ово не би требало да представља проблем. 

Пример

Веб-страница Објави овај имејл генерисана је путем слања имејла на прву адресу сервиса (за веб-странице), а њен садржај је, заправо, упутство за коришћење сервиса које се састоји од текста и два снимка екрана.

Упутство

Пример је истовремено и упутство креирано у самом алату:
Comments