Телеграф (Telegraph)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 25. 4. 2017. 18:37   [ Ажурирао/ла 27. 4. 2017. 08:26 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Брзина живљења вероватно је учинила популарним минималистичке веб-алате за чије коришћење обично није потребна регистрација, а процес креирања и објављивања садржаја је брз и једноставан. За такво - телеграфско - публиковање комбинације текста, слике и видео-записа намењен је и овај алат. Уношењем назива странице и имена аутора, а затим додавањем текста, слике или видео-записа, добијамо једноставне веб-странице, а избором команде за објављивање (Publish) добијамо УРЛ-адресу путем које делимо креиран садржај. Страницу можемо уредити пре него што је поделимо и затворимо избором команде за уређивање (Edit). Дизајнирање странице готово да не постоји, осим што се текст може форматирати и линковати путем неколико основних опција. 

Намена у образовању

За увођење ученика у вештину креирања и публиковања садржаја на мрежи можемо да користимо управо овај алат. Након тога ученици ће бити спремнији да користе озбиљније системе за креирање веб-садржаја (LMS) што не значи да ће напустити овакве једноставне алате. 

Примери

Како изгледа једна телеграфски креирана веб-страница погледајте страницу Телеграф на којој је постављено упутство за коришћење овог алата. 

Упутство

Упутство је креирано у самом алату као веб-страница: 
Comments