Вуг (VOOG)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 21. 1. 2017. 13:28 ]

Кратак опис и функционалност

Раније се овај градитељ сајтова звао Edicy и био је врло повољан, ограничења је имао само у капацитету. Сад се комерцијализовао, али још увек има бесплатну верзију са ограничењем на 1 корисника, 5 страница и два језика. Наиме, ово је сајт на коме све што креирате може да се појави упоредо на језицима које одаберете. Због тога је одличан за портфолио и веб-презентације. Овај сајт за разлику од већине који функционишу на принципу превуци и спусти, има контролну таблу у којој се пажљиво прави структура, прилагођава адреса, бирају посебни виџети, позивају други уредници што је ионако омогућено само у плаћеним верзијама. За рад на страницама постоји доњи мени из којег се додају медијски садржаји, уређује дизајн.

Намена у образовању

Због вишејезичке понуде овај би сајт био идеалан за веб-презентације школа, стручних удружења, али и портфолија. Да би сајт био заиста репрезентативан, међутим, морамо прећи на неку од плаћених верзија, па га препоручујемо онима који су спремни да плате. 

Примери

Пробни пример започетог сајта на старој бесплатној верзији представља покушај презентовања годишњих смотри библиотекара.

Упутство

Текстуално упутство на енглеском језику налази се на официјелном сајту сервиса на страницама за подршку. 
Comments