Вебнод (Webnode)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 21. 1. 2017. 10:27 ]

Кратак опис и функционалност

Са овим креатором можете да направите заиста добар веб-сајт. Свака страница може имати велик број подстраница, које су видне кад се кликне на име странице. Уређивање веб-места, додавање елемената, виџета, образаца функционише тако што кликнемо на плусић на ивици који отвара списак понуда за додавање. Сваки од  додатих елемената уређујемо засебно на месту где смо га у веб-сајту сместили, кликом на точкић за уређивање. У свако доба можемо им мењати распоред превлачењем. У библиотеци медија чувамо све слике и друге медијске садржаје које смо уградили у веб-место, али их можемо додавати уграђивањем кода, што је за видео-записе боље учинити због штедње простора који је у бесплатној верзији лимитиран. У свом саставу овај креатор веб-сајта има класичну и блог-страницу. Може да има више уредника и администратора, а на једном налогу можемо да отворимо више веб-места. однедавно Вебнод постоји на хрватском језику па је сналажење са командама олакшано онима који се не сналате са енглеским језиком. Плаћена верзија нуди мало већи број допадљивих шаблона и могућност бирања веб-адресе. Треба бити врло опрезан и не користити плаћене понуде јер их можемо додавати, прегледати, али ако их сачувамо и објавимо, Вебнод нам суспендује цео сајт. 

Намена у образовању

Веб-сајт у образовању можете користити да учините јавним свој рад у школи. Захваљујући разуђеним могућностима организације и избора разноврсних елемената веб-места један наставник може, буквално, да прикаже све што ради. Овај креатор омогућава вам да ученицима дате дозволе нижег ранга - уредници, и да заједно са вама креирају своје странице ако правите портфолио одељења, пројекта, или сајт секције, додатне или неке друге активности које заслужују посебан сајт.  

Примери

Предлажемо да погледате следеће примере на српском језику:

Упутство

У односу на оно што можете да видите у видео-упутству (2') на енглеском језику и свим сличним упутствима, Вебноде се знатно променио. Некада је имао више опција (класичне странице, блог-странице, портфолио-странице, страницу вести, затим библиотеку медија, више менија на самим страницама итд), а  данас се не разликује ни по чему од многих сличних понуда које функционишу на принципу додај и превуци
Comments