Обрасци, теме, виџети


Већина сервиса за креирање веб-сајтова има већ понуђене обрасце, теме и дизајн, виџете... Понекад ћемо имати потребу за накнадним обрaсцем, темом или другим додацима веб-сајту. Постоје посебне интернет услуге за такве потребе, где креирамо или чак преузмемо готове обрасце, виџете, контакт-форме, слајд-шоу за заглавље, теме и друго и затим их уградимо у свој блог или веб-сајт.

Вуфу (Wufoo)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 21. 3. 2015. 19:43 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Вуфу, као и све добре понуде за креирање образаца за веб-места, има извесна ограничења за бесплатно коришћење. Бесплатна верзија омогућава нам да са једног налога креирамо 3 бесплатна обрасца. Међу обрасцима разликују се контакт-форме и упитници. Креирају се врло једноставно: из 4 категорије понуда бирате елеменат који желите и довлачите у образац који ће постати виџет за веб-место. Дајете назив виџету, подешавате га и пошаљете имејлом сами себи или извезете у неком од понуђених формата: ексел, тсв, т-икс-т. Путем имејла добијате ембед-код за виџет или за целу страницу, а уграђујете га налепљивањем у своје веб-место. Након чувања појављује се образац какав сте креирали.


Џот-образац (Jot Form)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 21. 3. 2015. 19:45 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Овај сервис и у бесплатној верзији нуди могућност да сами креирамо различите обрасце и путем ХТМЛ-кода да га уградимо у своје веб-место или одаберемо могућност да се директно појави на нашем веб-месту. Од прегршт разноликих образаца издвајамо: имејл-форме,  теме, упитници, тестови, регистрације, пријављивање,  упутства итд. При избору одређеног обрасца појављује се мање више уређивач уз чије понуде почињете да креирате образац на радном простору у средини. У бесплатној верзији ограничени смо на 10 поднесака месечно, количину од 100 МБ и један кориснички налог, а неограничен је избор образаца и поља у њима.


Веб-резервисано (Web Engage)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 09:01 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

На овом сервису такође постоје ограничења за бесплатне налоге, али се не односе на број образаца које креирате, него на врсту. Сервис нуди бесплатно генералне обрасце за контакте, а за повратну информацију, потврђивање и подршку у бесплатној верзији не можете креирати образац. Контакт-форма се креира постављањем пар основних поља, а подаци нам стижу на имејл који смо оставили као адресу на коју ће стизати попуњене форме.


Спик-пајп (SpeakPipe)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 4. 6. 2015. 22:29 ]

Кратак опис и функционалност

Овај виџет је додатак блогу и веб-сајту, а служи за остављање коментара и повратне информације у облику говорне поште. Без телефона, помоћу микрофона, посетиоци сајта или блога могу да сниме поруку у трајању до 5 минута, пошаљу је тако што укуцају своје име и електронску адресу и уредник добија коментар у Спик-пајп пријемно сандуче, као и електронску поруку која га о томе обавештава заједно са хипер-везом где се порука налази и може још једном да је преслуша. Инсталацију на веб-сајт и блог обављамо копирањем хтмл- кода који се преузме после регистрације на Спик-пајп сајту.


1-4 of 4