Живе уметности (Arts Alive)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 3. 2015. 06:07 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Живе уметности је сајт који је направио Национални Уметнички Центар из Канаде. Основни циљ сајта је да мотивише младе људе да се баве уметношћу или да сазнају нешто више о различитим видовима уметности. Сајт обилује мултимедијалним садржајима и активностима подељеним у неколико категорија као што су музика, енглеско и француско позориште, плес, дизајн, костими итд. Намењен је различитим узрастима ученика, али и родитељима, студентима и наставницима. Једина мана сајта је можда мало лошије одрађена навигација, те често треба мало дуже истраживати како би се пронашла нека скривена блага овог сајта.

Намена у образовању

Иако је на енглеском језику, бројни садражи су интернационалног карактера и доказују да уметност не познаје границе те их могу користити наставници, не само уметности, него и други. 

Примери

Издвајамо неколико занимљивих садржаја, а остале препуштамо вама да их пронађете и истражите. Чувени композитори - биографије композитора и ресурси за наставнике везани за живот и дела композитора. Интерактивна временска оса – хронолошки приказ композитора и снимци чувених музичких дела. Кликом на правоугаоник одређене декаде добијамо додатне информације и могућност да уживамо у прелепој музици коју су компоновали. Виртуелни плесни студио, где одаберете врсту плеса, а затим превлачите понуђене елементе и сами осмишљавате кореографију, коју затим прегледате као целину. За све оне који воле глуму, ту су савети у вези са писањем сценарија и у вези са организацијом глумачке екипе на позорници. 
Comments