Мејлву (MailVU)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 9. 2. 2017. 14:38 Дијана Јовановић ]

Кратак опис и функционалност

Мејлву (MailVU) је изузетно лак и једноставан алат за снимање кратких видео порука у три корака: започињање, снимање, слање. За ове радње не морамо чак ни да се региструјемо и пријавимо на сајт, али је то препоручљиво ако желимо да трајно сачувамо снимак. За снимање је потребна веб-камера. Током снимања не можемо заустављати и поново започињати снимање јер је сервис намењен брзим и кратким видео-порукама. Али, зато можемо да пратимо снимак током снимања, да га прегледамо на крају, обришемо ако нам се не допада и снимимо нови. Видео-поруку делимо са другима путем електронске поште или хипервезе. 

Намена у образовању

У настави страних језика снимање сопственог говора и слање наставнику или обрнуто - наставник ученику, може да буде добра говорна вежба. И у настави матерњег језика и других предмета, ученици могу да вежбају сажето излагање најбитнијих садржаја које су научили или желе да пренесу другима.  

Примери

Снимите своју пробну видео-поруку, не морате је делити, да бисте видели пример. 

Упутство

За снимање ових видео порука је довољно кликнути на дугме Сними (Record), затим на дугме Погледај (Play) ако желимо да прегледамо снимак пре објављивања и Пошаљи (Send) или Подели (Share) да бисмо га поделили са другима: 

https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkblN4akg4UGZvZ1k/edit?usp=drive_web

Comments